sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Kaikki jouluvalot on nähty

On aika lähteä, kerätä ja heittää menemään, erota ja halata, sodalla ja rauhalla. Viimeinen viikonloppu on nyt juhlittu Yorkin-kaupungissa. Siitä kaupungista irtosi ensimmäiset aidot joulu-tunnelmat ja lähdön tunnelmat: menkää ystävät sinne jos haluatte nähdä Englannin kauneimman katedraalin, kävellä auringossa pitkin vanhaa kaupungin muuria tai nauttia hyvistä ruokapaikoista ja kivoista pikkukujista.

Herkullisen lounaan jälkeen lähdin kylläisenä junaan ja laiturille jäi vilkuttamaan ystäväni salanimiltään kaksi ja kolme. Yksi lähti siis nyt jo suomea kohti, kaksi ja kolme menee omia matkojansa. Käpy, englanniksi cone, on ryhmän salasana. Virallinen ryhmäkuva saattaa löytyä näiltä sivuilta tämän virallisen viimeisen illan tekstin jälkeen. No, meillä oli siis hauska matkaviikko ja hupaisa matkakolmikko.

Nyt olen nähnyt kaikki Englannin jouluvalot ja joulukuuset. Cardiffin, Christchurchin, Bathin, Lontoon, Dublinin, Yorkin ja tänään viimeisen kerran Borehamwoodin. En tarvitse enää mitään, osaan tilata englanniksi appelsiinimehua junassa ja kahvia kahvilassa sekä aamuksi taksin lentokentälle. Täältä siis tullaan suomi; olen sivistyneempi, kohteliaampi ja viisaampi kuin ennen. Malja Englannille ja kiitos Jeesukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti